Waarom een goed logo belangrijk is

Een logo vertelt iets over jouw bedrijf
Je bent trots op je bedrijf en dat wil je laten zien. Eén van de manieren waarop je dit kan laten blijken is je logo. Een logo vertelt iets. Een logo straalt iets uit. Een logo is herkenbaar en kan een gevoel van vertrouwen geven. Een logo is dus niet zomaar een leuk plaatje, maar het is een belangrijk symbool waarmee je laat zien waar jij voor staat. Om jouw bedrijf positief onder de aandacht te krijgen is het goed om veel aandacht te besteden aan je logo. Je kan dus het beste een logo laten maken.
Logo Ontwerper
Een herkenbaar plaatje of een mooi lettertype?
Je kunt ervoor kiezen om een plaatje in je logo te verwerken. Bij een kapsalon zie je nogal eens een schaar in het logo. Een restaurant heeft vaak een vork en mes bij de naam verwerkt. Of een klusbedrijf laat door middel van een hamer zien welke activiteiten het verricht. Zo’n plaatje schept duidelijkheid en is direct herkenbaar. Toch geven veel bedrijven niet de voorkeur aan een duidelijk, herkenbaar plaatje, maar zij kiezen voor opvallende kleuren, lettertypes, lijnen of een combinatie daarvan. Eenvoud doet het meestal goed. Denk bijvoorbeeld aan de M van McDonald’s.

Een mooi logo is niet altijd een goed logo
Wat een mooi logo is, is natuurlijk sterk afhankelijk van ieders persoonlijke smaak. Maar er zijn wel theorieën over wat een goed logo is. Het is dus wel van belang om daarbij stil te staan. Een logo laten maken kun je daarom beter uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Een goed logo geeft een gevoel van vertrouwen bij de (potentiële) klanten. Het moet een goede, eerste indruk geven. En in veel gevallen zullen je persoonlijke wensen verwerkt kunnen worden in het logo. Want een logo is en blijft wel een afspiegeling van jou en je bedrijf. Je moet jezelf erin kunnen herkennen.

Een logo laten maken en daarin investeren zal op de duur zeker voordelen opleveren. Dus ook als jouw bedrijf al jaren een logo heeft, kun je overwegen om voor een nieuw logo met een nieuwe uitstraling te kiezen. Misschien ben je niet (meer) tevreden over het logo. Bovendien is het een manier om de aandacht opnieuw op je bedrijf vestigen. Is jouw bedrijf aan een nieuwe uitstraling toe? Kijk samen met ons of dit het moment is om een nieuw logo te laten maken.

Advertenties
Waarom een goed logo belangrijk is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s